Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 02

Geplaatst op 15-02-2012  -  Categorie: Nieuwsflitsen  -  Auteur: Pierre Mulleners

VDP Nieuwsflits 2

Redactie: Ton Baaten, Wouter de Wijn 2e jaargang, nr. 2; februari 2012

Beste leden

 

AOW:

Wordt u na 1 april 2012 65 jaar, dan gaat uw AOW uitkering niet in per 1e van de maand, waarin u 65 jaar wordt, maar pas vanaf uw verjaardag. Over die maand ontvangt u derhalve minder AOW dan in de daarop volgende maanden. Bent u laat in de maand jarig dan kan het verschil oplopen tot bijna een maand AOW uitkering De pensioenregeling blijft evenwel ingaan op de 1ste van de maand waarin u 65 wordt. Een eventuele prepensioenregeling of VUT-regeling stopt per diezelfde datum. Hoewel de oorzaak van deze situatie bij de overheid ligt, heeft de VDP bij sociale partners¹ van DSM aandacht gevraagd voor de problemen, die hieruit kunnen ontstaan (zie: Aandacht voor eenmalig AOW gat bij pensionering na 1/4/2012). Die zijn woensdag overeengekomen het onderwerp in het CAO overleg te bespreken. 

¹) Nicolaï , directeur DSM Nederland en Dijckmeester, HR directeur DSM Nederland 

  

Concert in Heerlen 

Op zondag 22 april organiseert FSI (Fonds Sociale Instellingen) in de schouwburg in Heerlen tussen 14.00 en 17.00 uur een Voorjaarsconcert voor alle gepensioneerden van DSM Limburg of daaruit voortkomende bedrijven en voor alle leden van de VDP uit de rest van het land. Het programma toont optredens van De Marinierskapel, het SABIC mannenkoor, het mannen-koor R.M.K met de sopraan Kelly Goden na de pauze Anita Meijer. Het concert is gratis. De pauze tijdens het concert is ruim voldoende om met oud-collega’s bij te praten !!

 

Werkgroepen 

U bent nog steeds welkom als deelnemer aan een van de werkgroepen. Mocht u eerst informatie over deze werkgroepen willen hebben, bel dan met Rob Segers (059-1532858) of Mieke van Wagenberg (06 22244742)  

Meer informatie is op onze website te vinden >>> 

 

De Redactie.