Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 14

Geplaatst op 12-12-2013  -  Categorie: Nieuwsflitsen

VDP Nieuwsflits

Redactie: Mieke van Wagenberg 3e jaargang, nr. 14, Dec 2013
   

Het bestuur van de VDP wenst u en uw familieleden goede kerstdagen en een inspirerend 2014 

  

Informatieve bijeenkomsten in Delft, Zwolle en Heerlen 

DSC_0019-klein
Eind november hebben ongeveer 200 leden de informatieve bijeenkomsten van de VDP bezocht. Er is uitleg gegeven over de wijzigingen van de financiële voorwaarden van de pensioen-regelingen (financiële toetsings-kaders).
De vakbonds-bestuurders van Rees (FNV) en Govers (Synergo) hebben hun visie gegeven op de aanpassingen van de Pensioenwet. Beiden geven aan dat gepensioneerden zich moeten voorbereiden op meer onzekerheid ten aanzien van de hoogte van hun uitkering en de beperking van de inflatiecorrecties. Hun interviews zijn te bekijken in het verslag op onze website(slotje). Beiden zeggen expliciet dat bij de voorbereiding voor een nieuw pensioencontract bij DSM de VDP geraadpleegd moet worden. Daar bereiden wij ons dan ook op voor. 

Er was veel tijd ingeruimd voor vragen uit de zaal. Daarvoor waren telkens drie deskundigen aanwezig die de vragen konden beantwoorden. Op verzoek van de leden worden diverse vragen ook op de website geplaatst. In de loop van de komende tijd zullen wij vanuit het bestuur proberen deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Mocht u daar weer commentaar op hebben, dan horen wij dat graag van u.

 

Het publieke debat over de vermeende tegenstelling Oud-Jong 

In de afgelopen maanden is er in de publiciteit flink gediscussieerd naar aanleiding van een Volkskrant artikel waarin ouderen schaamteloos egoïstisch en onwetend worden genoemd (zie >>>). Op de informatieve bijeenkomsten heeft Wouter de Wijn (lid VDP communicatie commissie) aangegeven dat, als er bij gepensioneerden al sprake zou zijn van onwetendheid, de VDP zijn best doet u goed te informeren over de ontwikkelingen op pensioengebied.
Wij hebben voor u verschillende stellingen die in het geruchtmakende Volkskrant artikel naar voren zijn gebracht voorzien van commentaar (zie >>>).
Mocht u naar aanleiding van dit commentaar opmerkingen of aanvullende vragen hebben, laat ons die weten dan kunnen wij proberen daar weer een antwoord op te vinden. Dit kan ons weer minder onwetend maken !!  

(slotje) Deze artikelen zijn alleen toegankelijk voor leden en men wordt hiervoor dus gevraagd om in te loggen.
Indien u uw inlognaam en/of uw wachtwoord niet meer weet, kunt u de "Wachtwoord vergeten procedure" volgen en u krijgt dan uw inloggegevens per email toegestuurd.
(Wist u dat u, als u bent ingelogd, onder "Account wijzigen" uw zelf gekozen inlognaam en/of password kunt instellen?)