Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 39

Geplaatst op 31-08-2015  -  Categorie: Nieuwsflitsen

Vereniging van DSM gePensioneerden  

Nieuwsflits 39 

6 september 2015 

Gepensioneerden niet langer sluitpost op Rijksbegroting

In de aanloop naar Prinsjesdag wordt weer terdege met miljoenen geschermd. Waar het er eerst op leek dat gepensioneerden met lege handen kwamen te staan, lijkt het er nu op dat ouderen ook mee mogen delen. Maar niets is minder waar!

 

Achterstand

De koopkracht van de 3 miljoen gepensioneerden is sinds de crisis met gemiddeld 7,5% afgenomen. Sommige ouderen hebben al 13% ingeleverd. Er komen steeds meer gepensioneerden in financiële problemen. Uit een recent koopkrachtonderzoek van de ANBO  blijkt dat - sinds de kredietcrisis - meer dan 80% van de gepensioneerden 50% minder koopkrachtontwikkeling hebben dan de werkenden.

Minachting

De minister van Sociale Zaken - Lodewijk Asscher - geeft blijk van minachting als hij ouderen financieel discrimineert t.o.v. andere groepen in onze samenleving. Recente denigrerende opmerkingen op tv zijn velen in het verkeerde keelgat geschoten. Bovendien lijken zijn 'cadeautjes' meer op rekentrucjes of een 'sigaar uit eigen doos'. Ten koste van het sparen voor pensioen.

Laat uw stem horen

Binnenkort worden de nieuwe regeringsplannen aan de Tweede Kamer voorgelegd. Daarbij zal de coalitie met veel bombarie ook iets roepen ten gunste van ouderen. Maar laat u geen zand in de ogen strooien. Wij willen niet langer een sluitpost op de Rijksbegroting zijn. Laat daarom uw stem horen door een e-mail aan Tweede Kamer-leden te sturen!

asscher

Minister Asscher tegen journalisten: "We geven ze iets wat wij toch al van plan waren ..." 


Email_logo

Stuur een e-mail ...