Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 42

Geplaatst op 30-11-2015  -  Categorie: Nieuwsflitsen

Vereniging van DSM gePensioneerden  

Nieuwsflits 42 

30 november 2015 

Regionale informatiebijeenkomsten 2015

Bijna 200 leden bezochten op 19, 25 en 27 november de bijeenkomsten in resp. Delft, Zwolle en Heerlen en luisterden geboeid naar de presentaties.


Speerpunten en akties
Onze voorzitter, Mieke van Wagenberg, vertelde o.m. over de inzet van het VDP-bestuur om invloed te hebben op de pensioenafspraken in de recente cao-onderhandelingen bij DSM. Zij schetste ook de speerpunten waarvoor de VDP zich gaat inzetten in de komende jaren.


Pensioenen in ontwikkeling
De managing director van DSM Pension Services, Gerard Rutten, deelde zijn visie op en kennis over de toekomstige ontwikkelingen in pensioenland met de deelnemers. Hij ging ook in op de veranderende betaalwijze van de ziektekostenpremie, waarover PDN de betroffen deelnemers recentelijk heeft geïnformeerd.


Beide presentaties zorgden voor geanimeerde discussies met de leden, die blijk gaven van grote interesse in de complexe materie van de pensioenen.


PRACHT-cursus
Als afsluiter introduceerde onze penningmeester Harrie Wijnans de PRACHT-cursus, die hij — samen met bestuurslid Ton Baaten — heeft ontwikkeld. De cursus gaat uitleg geven over allerlei begrippen die in de pensioenwereld voorkomen en de samenhang van deze begrippen, die uiteindelijk resulteren in een dekkingsgraad.

 

Uit de zaal kwamen spontaan al veel aanmeldingen, om aan de cursus deel te nemen. 

RIB_2015_4_klein

De genoemde presentaties zijn als PDF-bestanden beschikbaar. Klik op de betreffende link(s) om de presentatie(s) te downloaden en/of te bekijken.