Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 65

Geplaatst op 30-01-2017  -  Categorie: Nieuwsflitsen

Vereniging van DSM gePensioneerden  

Nieuwsflits 65 

30/01/2017 

PDN traag met berichtgeving over mogelijke pensioenkorting

In het 4e kwartaal van 2016 ontvingen de PDN-deelnemers bericht van het Pensioenfonds DSM Nederland, dat hun pensioen in 2017 wellicht gekort zou moeten worden. Gezien de grote aandacht in de Nederlandse media, was dit een bericht dat velen wel hebben zien aankomen, maar desondanks hebben gevreesd.

 

Geruststelling alom

Inmiddels is het einde januari 2017. Enkele van de grote pensioenfondsen konden hun deelnemers al min-of-meer geruststellen nog voor het einde van 2016. Veel andere pensioenfondsen, die ook in de gevarenzone verkeerden, hebben begin januari 2017 gepubliceerd dat pensioenkorting niet aan de orde was. Dit alles dankzij de gestegen rente op het einde van het vorige jaar. Zelfs de Tweede Kamer heeft inmiddels van staatssecretaris Klijnsma vernomen dat slechts een paar fondsen in 2017 moeten gaan korten.

 

Radiostilte bij PDN

Pas enkele dagen geleden heeft PDN op zeer formele wijze en slechts summier enig uitsluitsel gegeven over haar resultaten in december 2017. Twee getallen:

  • dekkingsgraad 102,8%
  • beleidsdekkingsgraad 98,8%.

Hiermee moeten de pensioendeelnemers bij PDN het doen. Geen commentaar, geen toelichting, laat staan enige geruststelling. En dat terwijl het voor gepensioneerden uitermate belangrijk is te weten of er al dan niet gekort gaat worden. Zeker als die groep in de loop der jaren al een indexatie achterstand van meer dan 10% heeft opgelopen.

 

Aktie PDN-bestuur

Het bestuur van de Vereniging van DSM gePensioneerden heeft herhaaldelijk haar ongenoegen omtrent de PDN-communicatie kenbaar gemaakt. Bij zowel het bestuur van het pensioenfonds alsook bij het Verantwoordingsorgaan.

 

M.b.t. het voorgaande heeft onze voorzitter, Mieke van Wagenberg, een brief gestuurd naar de voorzitter van het pensioenfonds. Met het verzoek om de deelnemers van het PDN zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen over een mogelijke pensioenkorting in 2017.

Het kan ook anders

logo_ABPHet grootste pensioenfonds in ons land, ABP, publiceerde niet alleen zeer snel de resultaten én een geruststellende boodschap. Ook verdient de wijze waarop waardering.

 

In een fraai vormgegeven dashboard wordt informatie gegeven die PDN-deelnemers pas enkele maanden later krijgen (na publikatie van het jaarverslag) en dan ook nog maar beperkt.


tip-clipartStuur dit bericht naar iemand die (nog) geen lid is van VDP en ook geïnteresseerd is in het nieuws.