Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 66

Geplaatst op 02-02-2017  -  Categorie: Nieuwsflitsen

Vereniging van DSM gePensioneerden  

Nieuwsflits 66 

05/02/2017 

Met het oog op de Tweede Kamer-verkiezingen

De berichtgeving over de komende verkiezingen lijkt op een vloedgolf van hele en halve waarheden. Dat alles in een poging om u — als kiezer — te (ver-)leiden. Daarbij schuwen zowel politici alsook media het schimmige spel van angst en twijfel niet.

 

Uw belangen

Voor u — als gepensioneerde — zijn ongetwijfeld 'inkomen en zorg' van primair belang. Beide onderwerpen krijgen in de publicitaire strijd veel aandacht. Onze aandacht gaat in eerste instantie uit naar het inkomen van de gepensioneerden. Met name het bedrijfspensioen, dat u tijdens uw werkzame periode bijeen hebt gespaard én dat uw rechtmatig eigendom is. 

 

Onze speerpunten

Het bestuur van de VDP heeft voor haar beleid een aantal speerpunten gedefinieerd. Onderwerpen waaraan wij — met onze gesprekspartners — (gaan) werken in de komende tijd.

  • Operationele speerpunten:
    een kostendekkende premie; een nieuwe 5-jaars pensioenregeling; het indexeren en inhalen indexatie-achterstand; het rendement van Pensioenfonds DSM Nederland (PDN); de uitvoeringskosten van DSM Pension Services (DPS); de externe communicatie van VDP.

  • Strategische speerpunten:
    de bestuurlijke structuur van het pensioenfonds; het outsourcen etc. van de uitvoeringsorganisatie; het samenwerken, fuseren of splitsen van het pensioenfonds; de vestigingsplaats van het pensioenfonds; het beleggings- en afdekkingsbeleid.


  • Landelijke speerpunten:
    een standpunt inzake stelselwijziging; het afschaffen van doorsneepremie en transitiekosten; het promoten van de kasstroommethode.

 

PDF-LogoKlik voor een volledig overzicht
van deze speerpunten.

verkiezingen_oog

De politieke partijen publiceren allemaal hun partijprogramma. De een bondig, de ander uitvoerig.
 

Door onze speerpunten te vergelijken met de betreffende programmapunten, kunt u wellicht tot een afgewogen keuze komen als het gaat om uw pensioen.


tip-clipartStuur dit bericht naar iemand die (nog) geen lid is van VDP en ook geïnteresseerd is in het nieuws.