Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

Pensioengerechtigden van het
Pensioenfonds DSM Nederland

VDP Nieuwsflits 84

Geplaatst op 22-12-2017  -  Categorie: Nieuwsflitsen  -  Auteur: Pierre Mulleners
Vereniging van DSM gePensioneerden  

Nieuwsflits 84

23/12/2017

Reactie op "Wie draagt last pensioencrisis?"

Op 16/12 j.l. werd in het dagblad De Limburger een column gepubliceerd van Loek Radix onder de titel "Wie draagt last pensioencrisis". In zijn woorden: "Hier en daar, zeker vanuit een bepaalde politieke hoek, wordt de indruk gewekt dat dit een kunstmatig probleem is dat gecreëerd is om vooral de gepensioneerden te treffen". 

 

Naar mening van de columnist hebben de gepensioneerden echter weinig reden tot klagen, wat betreft de verdeling van het pensioenprobleem.

 

Voor de volledige inhoud van de column, zie het PDF-bestand.

 

Pensioendeskundigen van de VDP zijn echter van mening dat een aantal argumentaties in de column anders moet worden beoordeeld. Zo kun je bijvoorbeeld op een andere wijze naar de financiële positie van een pensioenfonds kijken met andere conclusies tot gevolg. Ook mag niet buiten beschouwing blijven dat te weinig premie-afdracht ten koste gaat van gepensioneerden.

 

Al met al voldoende aanleiding voor het bestuur om te reageren op de column. Voorzitter Mieke van Wagenberg heeft een ingezonden brief gestuurd naar de redactie van dagblad De Limburger.

 

Voor de volledige inhoud van de brief, zie het PDF-bestand. 

radix_loekLoek Radix

publiceert regelmatig in het dagblad De Limburger. Zijn columns over economische vraagstukken en pensioenzaken worden gekenmerkt door een eigen visie en zijn soms controversieel.

 

In zijn laatste functie bij DSM (1999-2012) was hij Corporate Controller. Ook was hij lange tijd voorzitter van de beleggingscommissies van de pensioenfondsen BMF en AMF.


tip-clipartStuur dit bericht naar iemand die (nog) geen lid is van VDP en ook geïnteresseerd is in het nieuws.